Koronavírus: egyre szigorúbbak a szabályok - Éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, az egyetemek 2 hétre bezárnak Tunéziában

Forrás: AFP/Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Yassine Gaidi -
Tunézia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét az egész országra kiterjedő éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Tunéziában a koronavírus-fertőzöttek számának ugrásszerű növekedését követően - jelentette csütörtökön a TAP hivatalos tunéziai hírügynökség.

A TAP szerint a kijárási tilalom helyi idő szerint este 8 órától hajnal 5-ig tart hétfőtől péntekig, és este 7 órától hajnal 5-ig szombaton és vasárnap. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kijárási tilalom meddig tart.

Forrás: AFP/Anadolu Agency/2020 Anadolu Agency/Yassine Gaidi


A kormány ezen kívül további korlátozások bevezetéséről is döntött, ennek értelmében tilos az utazás az ország tartományai között, az általános és középiskolák november 8-ig, az egyetemek pedig két hétre bezárnak. A mecseteket november 15-ig tartják zárva a többségében muszlim vallású országban.
Az észak-afrikai arab országban június 15-én oldották fel az országos kijárási tilalmat - amely március óta volt érvényben - arra hivatkozva, hogy sikerült leküzdeni a járványt.
Tunéziában eddig több mint 54 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 1153 halálesetet jegyeztek fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.