A férfi zaklatta élettársát, majd rágyújtotta lakása ajtaját

Forrás: pixabay.com -
rágyújt élettársak zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi felgyújttta volt élettársa otthonának bejárati ajtaját.

A közveszélyokozás bűntettének kísérlete, zaklatás bűntette, zaklatás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró újabb két hónappal meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki volt élettársa lakása bejárati ajtajához helyezett papírtörlőt gyújtott meg.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Az indítvány szerint a férfi 2020. június 24-én este a volt élettársa tatabányai lakásának bejárati ajtajához papírtörlőt tett, és azt meggyújtotta. Emiatt a műanyag ajtó meggyulladt, a tüzet eloltották, így nem terjedt át a többi lakásra.

Az elkövető ezt megelőzően a sértettet több alkalommal megfenyegette azzal, hogy ha nem békül ki vele, akkor meghal, ha nem lehet az övé, akkor másé sem, megöli őt is és a családját is és egyszer egy pisztolynak látszó tárggyal fenyegette.

A férfi volt élettársa édesanyját is megfenyegette azzal, hogy végez vele és a hozzátartozójával.

A férfival szemben polgári per is indult. 2020. június 24-én reggel a bíróságon a saját édesanyját fenyegette meg életveszélyesen.

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfi letartóztatását 2020. június 26-án rendelte el a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását újabb kettő hónappal 2020. december 26-ig hosszabbította meg - olvasható az ügyészség oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.