A bécsi terrortámadásról nyilatkozott egy kint élő magyar: sokkolták az események

Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna -
magyar bécsi terrortámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bécs belvárosában történt terrortámadás, amelynek három ártatlan áldozata van. Egy merénylőt lelőttek, de nem kizárt, hogy van még szöksében elkövető. Egy kint élő magyar azt nyilatkozta, sokkolta, hogy ilyesmi megtörténhet.

Három ártatlan halálos áldozata van a Bécsben történt terrortámadásnak, valamint lelőtték az egyik elkövetőt, de nem kizárt, hogy van még szökésben merénylő. Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost.

Bécs, 2020. november 2. Rendőrök egy lövöldözés helyszínén a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében 2020. november 2-án. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A Blikk megszólaltatott egy Bécsben élő magyart, aki két kerületnyire lakik a támadás helyszínétől.

"Egy haverom pont meglátogatott volna, aki ott dolgozik a közelben. Azt mondta a környéken a tömegközlekedést lezárták, és rengeteg a fegyveres rendőr"- mondta Vida Patrik.

Mondhatni, ahogy meghallottam, lesokkolt, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat Bécsben, nem is volt hasonló már nagyon régóta"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.