Müller Cecília: Átütemezésre kerülnek a halasztható műtétek

műtétek Operatív Törzs járványhelyzet Müller Cecília kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján jelentette be Müller Cecília, hogy valószínűsíthetően még ma rendelet születik arról, hogy a halasztható műtéteket ténylegesen elhalasszák.

Újabb rekordot döntött a koronavírussal fertőzöttek száma, illetve a mai napon először több, mint 100 elhunyt került refgisztrálásra.

4709 új koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak, ezzel 99 625-re nőtt az összbetegek száma Magyarországon. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így 2250-re nőtt a halálos áldozatok száma. 23 213 gyógyult beteg van, az akítv fertőzöttek száma 74 162 fő. 5489 koronavírusos beteg ápolnak kórházban, 391-en vannak közülük lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján a halasztható ellátásokról is szó esett, amivel kapcsolatban

Müller Cecília azt mondta, hogy a halasztható ellátások egy részét átütemezik, erről valószínűleg még a mai napon rendelet születik.

Természetesen csak azokat az ellátásokat halasztják el, amelyek egészségkárosodás nélkül átütemezhetőek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.