A Debreceni Egyetemen több kar átállt a távoktatásra

Forrás: MTI/Oláh Tibor -
távoktatás egyetem koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánhelyettese november 6-án értesítette a diákokat hogy távoktatásra állnak át. Ezt követte az Egészségügyi Kar bejelentése is.

Takács Levente dékánhelyettes egy Neptun-üzenetet írt a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar hallgatóinak, amely szerint minimalizálni kell a személyes érintkezést ezért távoktatásra állnak át a szorgalmi időszak végéig. A vizsgákra viszont személyesen kell bemenniük az egyetemre a diákoknak – írta a Debrecíner.

A Debreceni Egyetem több kara átáll távoktatásra. Forrás: MTI/Oláh Tibor

Majd a Nyíregyházán működő Egészségügyi Kar is bejelentette, hogy szintén távoktatásban fog folyni a tanítás. Esetükben a vizsgák is online zajlanak majd le. Csak olyan gyakorlati órákon kell személyesen megjelenni, amelyeken interaktivitás és eszközhasználat szükséges.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi kar miként dönt ez ügyben, és azt sem, hogy az egyetem kollégiumát hogyan érinti a járvány-helyzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.