27 milliót csaltak ki bűnözők az egyik legnagyobb távközlési szolgáltatótól: így csinálták

Forrás: Police.hu -
távközlés csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Személyes adatokkal visszaélve több mint 27 millió forintot csalt ki egy kaposvári bűnbanda az egyik legnagyobb magyarországi távközlési szolgáltatótól - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Azt írták: az elkövetők

2018 végétől 68 ember adatait jogtalanul megszerezve és felhasználva rendeltek műszaki cikkeket, köztük mobiltelefonokat és televíziókat egy ismert magyarországii távközlési szolgálatótól.


A megrendelt termékeket a bűncselekményben részt vevő futárok nem az ügyfelek címére szállították, hanem az elkövetőknek kézbesítették.

Huszonhétmilliós csalási ügyben javasolnak vádemelést Somogyban - Képünk illusztráció Forrás: Police.hu

A nyomozók hat - 22 és 47 év közötti - megrendelőt, valamint két, a bűncselekményekben társtettesként részt vevő, 28 és 32 éves futárt hallgattak ki személyes adattal visszaélés, hamis magánokirat felhasználása, valamint információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a nyomozást befejezték, az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték el a Kaposvári Járási Ügyészségnek - ismertették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.