Elhunyt a 33-szoros válogatott magyar röplabdázó

Forrás: Shutterstock -
halál Steiner Gyuláné Papp Katalin sportoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 75. évében vasárnap elhunyt Steiner Gyuláné Papp Katalin 33-szoros válogatott röplabdázó, a NIM BEK-győztes játékosa.

A magyar szövetség honlapjának gyászjelentése emlékeztet rá, hogy Papp Katalin 14 éves korában lett a Nyíregyházi Spartacus röplabdázója. Öt évvel később, 1965-ben igazolt a NIM SE-hez, amellyel a következő közel másfél évtizedben a legnagyobb sikereit aratta: 1973-ban arany-, 1974-ben ezüst-, 1975-ben pedig bronzérmes lett a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, emellett kilencszeres bajnok és nyolcszoros Magyar Népköztársasági Kupa-győztes.

Elhunyt Steiner Gyuláné Papp Katalin BEK-győztes röplabdázó Forrás: Shutterstock

A válogatottban 1967-ben mutatkozott be, 1976-ig összesen 33 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és tagja volt az 1967-es Európa-bajnokságon ötödik helyen végző együttesnek - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.