Koronavírus: Már több mint ötvenmillió a fertőzöttek száma a világban

Világ koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Meghaladta az ötvenmilliót a koronavírussal megfertőződöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap késő esti adatai szerint.

A járvány kitörése óta a világon 50 270 396 ember fertőződött meg igazoltan a vírussal, közülük 1 254 198-an el is hunytak a kórban. A betegségből kigyógyultak száma 32 898 292 - írja az MTI.

Csak szombaton több mint félmillióval gyarapodott a fertőzöttek száma. A hidegebb időjárás beálltával különösen az északi féltekén, Európában és Észak-Amerikában számolnak be a járvány terjedésének gyorsulásáról az egészségügyi tisztségviselők.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Scholz

A SARS-CoV-2 vírus okozta betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol szombaton csaknem 130 ezer új fertőzöttet azonosítottak. Európában a növekvő esetszámra a legtöbb országban járványügyi korlátozások ismételt bevezetésével reagáltak.

A 330 milliós lakosú Egyesült Államokban a legutóbbi adatok szerint tízmillióhoz közelít a fertőzöttek száma, és csaknem 240 ezren hunytak el. A fertőzöttek számát tekintve a világon második helyen India áll 8 507 754 esettel, a harmadik helyen Brazília 5 653 561 fertőzöttel. Indiában mintegy 126 ezer emberéletet követelt a járvány, míg Brazíliában 162 ezren hunytak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.