Nem emelkedett a magyarországi összhalálozás idén a koronavírus ellenére sem

Forrás: Shutterstock -
halálozás statisztika koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A KSH adataiból kiderült, hogy a koronavírus-járvány ellenére sem emelkedett idén Magyarországon a halálozások száma.

A járvány ellenére sem emelkedett hazánkban az elhalálozások száma. Az október 11-i héten összesen 2470 fő hunyt el 2020-ban, míg tavaly az október 7-i a héten 2382-en veszítették életüket.
Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Galgóczy Ágnes elmondta:

„A koronavírussal összefüggésben az elmúlt 10 évre visszatekintve az összhalálozás nem nagyobb most, mint az elmúlt 10 évben."

Ennek oka, hogy a tavaszi kijárási korlátozások miatt a közúti balesetek csökkentek, illetve más fertőző betegségek sem tudtak úgy elterjedni az otthoni munkavégzés, a maszkviselés és egyéb óvintézkedések miatt - írta a Bors.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A járvány miatt eddig 2438 fő hunyt el Magyarországon. Az előző években átlagosan 2500 fő halt meg hetente. Tavaly a legtöbben rosszindulatú daganatokban (14 471 fő) és különféle szívbetegségben (14 685 fő) veszítették életüket. Az agyérbetegség is gyakori volt (6507 fő) és sajnos a motoros járműbalesetek is (205 fő).

Az év végiéig az influenza még módosítani fogja az adatokat. Lantos Gabriella egészségügyi szakember elmondta, átlagosan 3–5 ezer ember veszíti életét a betegség valamilyen szövődményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.