Koronavírus: felfüggesztik az egyik koronavírus elleni vakcina tesztelését súlyos mellékhatások miatt

Forrás: Shutterstock -
Brazília Mellékhatások Kína vakcina koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brazília felfüggeszti a koronavírus ellen a kínai Sinovac gyógyszergyártó cég által fejlesztett oltóanyag klinikai tesztelését egy október 29-én jelentkezett "súlyos mellékhatás" miatt - közölte a brazil egészségügyi hatóság (Anvisa) hétfőn.

Az Anvisa nem tárt fel közelebbit a mellékhatásról, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Brazíliában vagy más olyan országban lépett fel, ahol a készítményt tesztelik. Azt sem közölték, hogy az incidenst miért csak most hozták nyilvánosságra.

Brazília felfüggeszti az egyik kínai vakcina klinikai tesztelését súlyos mellékhatásra hivatkozva - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A Butantan brazil orvosi kutatóintézet helyi idő szerint kedd délelőtt készül közleményt kiadni az ügyben.

A koronavírus rohamosan terjed Dél-Amerika legnagyobb és - 210 millió lakossal - legnépesebb országában.

Csak hétfőn 10 917 új fertőzöttet azonosítottak az egészségügyi minisztérium információi szerint. A járvány kitörése óta 5 675 032 az igazolt fertőzöttek és 162 628 a halálos áldozatok száma. A fertőzöttek számát tekintve csak az Egyesült Államok és India előzi meg Brazíliát - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.