Szabálytalanul kivágott fa nyomott agyon egy férfit Debrecenben

Forrás: Police.hu -
halál baleset Debrecen fakitermelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két férfi felelős a debreceni favágás közben elhunyt férfi haláláért.

2018. február 7-én reggel álltak neki a szakemberek kivágni azt a bizonyos fát, amely később az egyik munkás halálát okozta. A 28 méter magas, 2000-2500 kg élőnedves tömegű fa 70 centiméter tőátmérőjű volt, valamint a lombkoronája is aszimmetrikus volt. Ennek következtében nagyon nehéz volt irányítani a dőlési irányát - főleg úgy, hogy már eleve rossz irányba indult el.

"A kivágás során a fa nem a tervezett irányba dőlt, az idősebb vádlott ezt észrevette és kiabálva figyelmeztette a sértettet, hogy hagyja el a helyét. A fa azonban öt másodperc alatt kidőlt és lombkoronája a sértettre zuhant. A 60 éves férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette" - írja az ügyészség.hu

Forrás: Police.hu

A Debreceni Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen. A fiatalabb vádlott nem biztosította a megfelelő biztonsági feltételeket a fa kivágásához, az idősebb vádlott pedig szabályellenesen vágta ki a fát, ez vezetett a tragédiához.

A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a fiatalabb vádlottal szemben pénzbüntetést, az idősebb vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést, valamint mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői foglalkozástól eltiltást szabjon ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.