Koronavírus: több vendéglátóhely szándékosan szegi meg a szabályokat

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
étterem koronavírus szabályozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még mindig vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol a tulajdonosok szándékosan megszegik a védelmi intézkedéseket, a korlátozott nyitvatartásra vagy a tilalomra vonatkozó szabályokat - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes arra figyelmeztette a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy a védelmi intézkedések megszegésével veszélyeztetik az emberek egészségét, és az ilyen szabályszegésért bezárathatják az üzletet - írja az MTI.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök hétvégén Tatán zártak be egy éttermet harminc napra, mert három vendéget kiszolgáltak. A fővárosban öt helyet zártak be: egy Erzsébetvárosi vegyesboltot, egy 15. kerületi pizzériát, egy 20. kerületi italboltot, egy angyalföldi borozót és egy ferencvárosi szépségstúdiót - ismertette.
Kiss Róbert elmondta, hogy a hétvégén 1244 esetben intézkedtek a rendőrök a kijárási, gyülekezési tilalom megsértése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.