Novák Katalin: A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai

Idősek Tanácsa járvány Novák Katalin vásárlási idősáv koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszitól eltérő gyakorlattal, a vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai,  - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin hétfőn a tanácskozás után a közmédiával. FRISSÍTÉS: Orbán Viktor bejelentette, hogy védett sávot kapnak az idősek, részletek itt.

Novák Katalin elmondása alapján,

a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne,

valamint - a generációk közötti feszültség csökkentése érdekében -

csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma

- írja a koronavírus.gov.hu.

Novák Katalin a megbeszélés után közölte, hogy a vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak

- ismertette a miniszter a javaslatot.

Továbbá arról is tájékoztatást adott Novák, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe.

A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk, ezzel segítve azokat az időseket, akik nem tudják a bevásárlást a nekik fenntartott idősávban elintézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.