Szlávik János: Eddig tart a fertőzésen átesettek védettsége - Videó

Fotó: Koncz Márton - Origo -
TV2 Mokka Szlávik János videó járványhelyzet koronavírus védettség fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa, Szlávik János a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy a koronavírus-fertőzésen átesetteknek meddig tarthat a vírus elleni immunitás.

Szlávik János a ma reggeli Mokkában adott választ arra a kérdésre, hogy valóban elkaphatja újra olyan személy a koronavírust, aki korábban már átesett a fertőzésen.

"Ugye reppenek fel hírek, hogy ezt újra el lehet kapni és valóban, ritkább esetekben egy másik törzzsel meg lehet fertőzödni. Gondolok arra, hogy valaki, aki a kínai első hullámban fertőzödött meg, Európába, Amerikába érkezik, itt újra elkaphatja a vírust, valóban, ez előfordul, de ritkán. Szerencsére akik újra elkapják a vírust, azok sokkal enyhébb lefolyású betegséget szenvednek.

Úgyhogy úgy tűnik, hogy 6 hónapig szinte biztos, hogy védettség van, de lehet, hogy tovább, ezt még nem tudjuk, mert a járvány nem ért el abba a stádiumba, hogy ezt ki tudjuk találni, hogy egy ember mennyi ideig védett újra a fertőzéstől"

- mondta Szlávik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.