Nem minden boltra érvényes a 65 év felettiek vásárlási idősávja: itt vannak a részletek

Fotó: Koncz Márton - Origo -
vásárlási idősáv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, november 24-től ismét életbe lépett az idősek vásárlási idősávja, tehát a 65 év felettieken kívül mások nem vásárolhatnak hétköznap 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén 08.00 óra és 10.00 óra között a boltokban. Az is kiderült, mely üzletekben kell ezt betartani. 

Megjelentek a részletei a koronavírusjárvány elleni védekezés miatt elrendelt idősek vásárlási idősávjának, a Magyar Közlönyben is kihirdették.

A rendelet szerint keddtől minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 08.00 óra és 10.00 óra között lesz az idősek vásárlási sávja.

Ebben az időszakban csak 65 év felettiek léphetnek be

az élelmiszerüzletekbe,

a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet) és

a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár).

Az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak a boltokban, tehát ebből nincsenek kizárva.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.