Koronavírus: Kijátszható lenne az idősávos vásárlás?

Forrás: MTI/AP/Ronald Zak -
vásárlás idősáv szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az árusok abban bíznak, hogy a vevők betartják az idősávokat kijelölő új szabályozást, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében vezettek be - írta a keddi Magyar Nemzet.

A lap szerint a kereskedelem villámgyorsan felkészült a keddtől érvényes rendre, amely a 65 év alattiaktól igényel fokozott alkalmazkodást a mindennapokban, miközben az idősebbeket sem menti fel az alól, hogy továbbra is megfontolják az üzletek látogatását.

Védőmaszkos nő vásárol Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

A szigorításokhoz szokott bolti dolgozók úgy vélekednek, hogy előfordulhatnak érdekes helyzetek, például egy maszkos vásárló korának ellenőrzésekor.

Mivel a kereskedő nem igazoltathat, a maszk levétele pedig szigorúan tilos az üzletekben, újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy villámgyorsan kellett felkészülni: nem csupán az új feliratozások igényeltek erőfeszítéseket, hanem a napi munkaszervezésben, árurendelésben is igazodni kellett a hétköznaponként 9 és 11, hétvégenként 8 és 10 óra között változó fogyasztói igényekhez.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.