Müller Cecília: "Nem a fiatalokat korlátozzuk, hanem az időseket védelmezzük"

Forrás: MTI/Vasvári Tamás -
országos tisztifőorvos Müller Cecília vásárlási idősáv koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília a keddi Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján többek között a vásárlási idősávról is beszélt, ám emellett sok más, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatot is megosztott.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy az ismételten bevezetett vásárlási idősávval "nem a fiatalokat korlátozzuk, hanem az időseket védelmezzük".

Müller Cecília azt is elmondta a tájékoztatón, hogy a védekezésnek köszönhetően a koronavírus-fertőzöttek csupánt 2,6 százalékát teszik ki az egészségügyi dolgozók.

Nagyvenyim, 2020. november 15. Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány aktuális magyarországi helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján a Fejér megyei Nagyvenyim orvosi rendelőjében 2020. november 15-én. MTI/Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Azt is elmondta, hogy nem kell minden Covid-19 fertőzöttnek kórházban feküdnie, ha állapota engedi, hazamehet, és újabb tünet észlelésének hiányában a 21. napon minősülhet egészségesnek.

Itt nőhet a fertőzöttek száma a szennyvízalapú-vizsgálat alapján:

Jelenleg a vírus örökítőanyagának emelkedése Székesfehérváron, Miskolcon, Salgótarjánban és Békéscsabán látszik, míg Szolnokon és Kecskeméten csökken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.