Kiderült, lehet-e dohányozni ott, ahol kötelező maszkot hordani

Forrás: Shutterstock -
maszk viselés cigaretta dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakat foglalkoztat, mióta több közterületen is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata, hogy lehet-e ezeken a helyeken dohányozni. Most kiderült.

A maszk gyakori le- és felvétele járványügyi szempontból veszélyes, növeli a megfertőződés veszélyét. A járványügyi előírások szigorú betartása különösen fontos, a kényelmi szempontok ebben a helyzetben másodlagosak – mondta a bama.hu megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya. Elmondták, hogy ahol eddig tilos volt a dohányzás, ott továbbra is az marad, ahol pedig kötelező a maszk használata, ott értelemszerűen nem lehet dohányozni.

Forrás: Shutterstock

Felhívták továbbá arra is a figyelmet, hogy a dohányzásra kijelölt helyeken is kerülni kell a tömörülést, és be kell taratni a másfél-két méteres távolságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.