A koronavírus-járvány miatt a karácsonyt is korlátozzák Németországban.

 

A német kormány a magánjellegű eseményeknél is tovább szigorít: maximum tízen találkozhatnak majd a karácsonyi ünnepek idején. 

 A szigorítások mellett január elejéig meghosszabbítják a korlátozásokat, jelentették be a tartományi kormányfők és Angela Merkel tegnap több mint hét órás tanácskozás után.

Az új szabályok értelmében tovább korlátozzák a magánjellegű (barátok, rokonok, ismerősök részvételével zajló) rendezvényeket, amelyeken a jövőben a 14 év alatti gyerekeket nem számítva maximum 5 fő vehet részt, a vendéglátókkal és maximum egy más háztartásban élőkkel együtt. 

A szigorítás december 23-tól, a karácsonyi ünnepek idejére enyhül, de nem tűnik el.  

Ekkor „a legszűkebb családi- és baráti körben" szabad találkozni: ez összesen maximum 10 főt jelent, a 14 év alattiakat gyerekeket ezúttal sem számítva. Ez a szabály maximum január elsejéig érvényes, de egyes tartományok ha úgy döntenek, már korábban visszatérhetnek a korábbi, szigorúbb korlátozáshoz -írja a privatbankar cikke.

Forrás: Shutterstock

További intézkedések:

  • az óvodák és az iskolák tehát alapesetben továbbra is nyitva maradnak
  • bővítik a vonatok ülőhely-kapacitását
  • szigorítják az üzletek működését: a több mint 800 négyzetméteres boltokban egy vásárlóra 20 négyzetméternek kell jutnia az eddigi 10 négyzetméter helyett
  • január 10-ig nem engedélyezik a síturizmust