Beköszönt a kemény, téli idő: ónos eső, hó és havas eső is jöhet

Forrás: MTI/Balázs Attila -
hideg időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugyan végre előbukkanhat a nap, meleget nem hoznak a sugarai: országos fagyra, havas esőre és hidegre kell számítanunk.

Vasárnap

Északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütésre nyugaton van esély. A keleti, északkeleten tájakon szórványosan még kialakul hószállingózás, havas eső. Az északnyugati szél időnként megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Havas eső jöhet - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Hétfő

Rétegfelhős idő várható, de kevés napsütés is lehet. Néhol hószállingózás, havas eső előfordulhat. Gyenge marad az északnyugati légmozgás. Reggel országos fagy lesz (-7, 0°C), délután csak +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Nyugaton erősen (réteg)felhős lesz az ég, itt ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Keleten változóan felhős idő valószínű, némi napsütéssel. Reggel -4, délután +2 fok körül várható a hőmérséklet.

Szerda

Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől beborul az ég, és a Dunántúlon havas eső, havazás kezdődik. Marad a hideg téli idő.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű csapadék, mely eleinte ónos eső, hó lehet, majd egyre inkább eső, havas eső lesz a jellemző. +3 fok körül alakul a maximum - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.