Megütötte és arcon köpte a kalauzt a férfi: leszállították, mert nem volt jegye

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
vonatjegy erőszak kalauz részeg jegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A döbbenetes eset május elején történt: a részeg férfi felszállt a vonatra, a kalauz pedig felszólította, hogy mutassa be a menetjegyét.

A konfliktus akkor bontakozott ki, amikor a kalauz a peronról felszólította a férfit arra, hogy mutassa be neki a menetjegyét. Akkor közölte vele a vádlott, hogy nincsen jegye, mivel aznap szabadult a börtönből, majd arra hivatkozott, hogy nincs is pénze menetjegyre.

Amikor az ellenőr megkérte, mutassa be az iratot, ami bizonyítja, hogy akkor szabadult a börtönből, a férfi nem tudott felmutatni semmit, ezért a jegyvizsgáló felszólította, hogy szálljon le a vonatról.

Később a kalauz már lent állt a peronon, és jelzést adott az induláshoz, a leszállított férfi pedig odalépett hozzá, és ököllel állon ütötte, miközben trágár szavakkal illette, és arcon is köpte őt.

,,A járási ügyészség vádiratában az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak." - írja az ügyészség.

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Kollányi Péter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.