Ennyivel drágulnak januártól az autópálya-matricák

Forrás: MTI/Komka Péter -
áremelés autópálya-matrica közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövőre annyival drágulnak majd az autópálya-matricák amekkora éves inflációt mért a KSH augusztusban, tehát 3,9 százalékkal.

Drágulásra lehet számítani az autópálya-matricákat illetően jövő januártól. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette, az éves inflációhoz igazodnak, ami azt jelenti, hogy 3,9 százalékkal kerülnek majd többe. Ez azt jelenti, hogy a 10 napos matrica 3640 forint lesz, a havi pedig 4970 forintba kerül majd 2020-ban.

A fotó illusztráció. Forrás: MTI/Komka Péter

Mostantól minden évben lehet számítani áremelésre, mivel az országos éves matricák ára 8 éve, a megyeieké pedig 5 éve nem emelkedett. A kormány már 2018-ban meghozta a döntést az éves áremelésről.

Idén márciusban egyébként 415 ezerrel kevesebb autópálya-matricát adtak el, mint a tavalyi évben, de jövőre, valószínűleg növekedni fog az eladás – írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.