Koronavírus - Ez lett a britek vakcinája, engedélyezték az oltóanyagot

Forrás: AFP -
vakcina oltóanyag engedély britek koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több találgatás volt akörül, hogy mikor kezdődik meg világszerte a koronavírus elleni oltóanyagok beadása. Nemrég kiderült, hogy az Egyesült Királyság megkapta az engedélyt, így először náluk kezdik beoltani az embereket a Pfizer nevű ellenszerrel.

A brit gyógyszerfelügyelet hivatalossá tette, hogy

elfogadták a Pfizer és a BioNTech vállalatok által kifejlesztett oltóanyag forgalmazását, ami azt jelenti, hogy hamarosan elkezdik beoltani a brit állampolgárokat

- olvasható a gov.uk oldalán.

Hamarosan elkezdik beoltani a briteket a koronavírus elleni oltóanyaggal Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoemann/Sven Simon

Az Egyesült Királyság az első ország, ahol megkapták az engedélyt, így náluk oltják be először az embereket a koronavírus elleni vakcinával.

Ahogyan hazánkban, úgy valószínűsíthetően a briteknél is először az idősek és az egészségügyben dolgozók fogják megkapni az oltóanyagot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.