Koronavírus - Megszületett a döntés: karácsonykor a települések közötti mozgást is korlátozzák a több fős találkozások megakadályozása érdekében Olaszországban

karácsony korlátozás Olaszország Újév MTI Roberto Speranza koronavírus kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt december 25-én és 26-án, valamint január elsején is korlátozni fogják Olaszországban a városok, települések közötti mozgást a több fős találkozások megakadályozására - jelentette be Roberto Speranza egészségügyi miniszter szerda délelőtt parlamenti felszólalásában.

Roberto Speranza a képviselőházban vázolta az ünnepekre tervezett járványintézkedéseket, amelyek december 4-én lépnek életbe. A végleges rendelkezésekről a szerda esti kormányülésen határoznak - írja az MTI.

Az egészségügyi miniszter kijelentette, hogy az ünnepek alatt sem akarják jelentősen enyhíteni a tartományok közötti mozgásra vonatkozó eddigi korlátozásokat.

Olaszországban az ünnepek alatt a települések között is korlátozzák a mozgást Forrás: AFP/Andreas Solaro

December 25-én és 26-án, valamint január elsején viszont a városok, települések közötti mozgást is vissza akarják szorítani.

"Az idei karácsonyi és újévi ünnepléshez a lehető legkomolyabban kell állunk, ha el akarjuk kerülni az újabb zárlatot januárban. Minél jobban korlátozni kell az emberek közötti találkozást"

- hangoztatta Roberto Speranza. Hozzátette, nem szabad illúziókban ringatniuk magukat, mivel a járvány újabb, harmadik hulláma már küszöbön áll.

Olaszországban október eleje óta fokozatosan korlátozásokat vezettek be, majd november első hetétől vörös, narancssárga, sárga színű sáv szerint osztályozták a régiókat a járvány erőssége alapján. Decemberre a SARS-CoV-2 koronavírus reprodukciós rátáját sikerült 1,08-as értékre leszorítani, így az ünnepek előtti időszakban enyhe oldás várható a gazdaság, főleg a kereskedelem ösztönzésére.

A kormány azonban már korábban jelezte, hogy az ünnepek idejére újabb szigorítás várható.

A hírek szerint nem oldják fel a jelenleg este 10 órától érvényes kijárási tilalmat sem, ami megnehezítheti az ünnepi vallási szertartások megtartását. A kormány nem akarja engedélyezni a sípályák megnyitását sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.