Ónos eső és kora tavaszi meleg: változatos napok elé nézünk

Forrás: Shutterstock -
eső melegedés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár ma fagyra ébredhettünk, a hét következő szakaszában felborul a pár napja megszokott száraz, hideg időjárás.

Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Itt eleinte a nyugati határszélen havazás, ónos eső, később eső várható. A Dunától keletre változóan, vagy erősen felhős lesz az ég, ám gyenge folyékony halmazállapotú csapadék csak elvétve fordul elő. A délkeleti szél sokfelé megélénkül. +5 fok köré enyhül az idő.

Ónos eső és kora tavaszi meleg: változatos napok elé nézünk Forrás: Shutterstock

Pénteken a nyugati tájakon egész nap borús, szürke, párás időre számíthatunk; ezzel szemben a keleti területeken ismét változóan felhős idő lesz, tehát van esély kevés napsütésre is. 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. A déli, délkeleti szél egyre jobban megerősödik.

Szombaton változóan rétegfelhős idő ígérkezik, csapadékra kicsi az esély. Legalább pár órás napsütés szinte mindenhol lehet. Tovább melegszik a levegő: délután már 9-14 fok valószínű.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, és főleg a nyugati és a középső tájakon szórványosan eső, záporeső is kialakul. Erős, olykor viharos lesz a délkeleti szél. 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: Köpönyeg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.