A települések, városok közötti mozgást is megtilthatják péntektől Olaszországban: nagyon magas a halálozások száma

Forrás: Shutterstock -
halál Olaszország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olaszországban az elmúlt huszonnégy órában 993 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés következtében az egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint. Ez a legmagasabb szám a koronavírus-járvány február végi kezdete óta.

Eddig március 27-én volt a legtöbb halott Olaszországban, akkor 969 beteg halt meg a vírus okozta betegségben. Az egy nap alatt szűrt új fertőzöttek száma nem volt kiemelkedően magas, túllépte a 23 ezret a korábbi 20 ezer után.A halottak száma viszont csütörtökre jelentősen megugrott a szerdai 684-hez képest, 993 beteg hunyt el.

A legtöbb halottat, 347-t Lombardiából jelentették.


A halottak száma a járvány kitörése óta immár túllépte az 58 ezret az országban. Giuseppe Conte miniszterelnök az esti órákban jelenti be a péntektől életbe lépő és január 15-ig érvényes korlátozó intézkedéseket. Korábbi bejelentések szerint az ünnepek alatt megtiltják nemcsak a tartományok, hanem a települések, városok közötti mozgást is - írja az MTI.

Olaszországban egy nap alatt 993 beteg halt meg - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.