Koronavírus: megváltoztak a bolti dolgozók maszkviselési szabályai

Forrás: Shutterstock -
járvány maszkviselés COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A maszkviselés szabályairól szóló módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a a következő (4a) és (4b) bekezdéssel egészül ki:

„(4a) A munkáltató és a munkavállaló megállapodhatnak abban, hogy az üzletben történő munkavégzés során az ott dolgozók számára a munkáltató vagy az üzletvezető olyan szünetet biztosít, AMELY SORÁN MELLŐZHETIK A MASZK HASZNÁLATÁT.

(4b) A (4a) bekezdés szerinti szünet céljára a munkáltató vagy az üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki,

a) amely nem szolgál az üzletben értékesített termékek tárolására és
b) amelyben vásárló nem tartózkodhat."

Az R. 1. § (1) bekezdés c) pontjában az „illetve az üzletben történő munkavégzés során" szövegrész helyébe az „illetve – a (4a) bekezdés szerinti kivétellel – az üzletben történő munkavégzés során" szöveg lép - írta meg az Origo.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.