Gyász: elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó

Forrás: Shutterstock -
gyász Kuncz László vízilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 64. évében elhunyt Kuncz László olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes, kétszázszoros válogatott vízilabdázó.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi gyászjelentése felidézi, hogy Kuncz a Budapesti Honvédban úszóként kezdte sportpályafutását, majd 1972-től vízilabdázott. Három évvel később, első felnőtt bajnoki találkozóján öt gólt lőtt az FTC-nek, ezért Gyarmati Dezső szövetségi kapitány behívta a válogatottba.

A nemzeti csapattal az 1980-as, moszkvai olimpián állt a dobogóra, bronzérmes lett, de tagja volt az 1982-es világbajnoki második, illetve az 1983-ban Európa-bajnoki második, 1981-ben pedig harmadik helyezett együttesnek. Háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes, az OSC-vel kétszeres BEK-győztes, a Vasassal KEK-győztes volt. Később edzőként tevékenykedett, legutóbb a BVSC ifjúsági csapatával ért el sikereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.