Ma eldől, hogyan karácsonyozhatunk: "Az orvosok mereven elleneznek mindenfajta nagyobb enyhítést"

karácsony korlátozások Operatív Törzs szilveszter ünnep járványügyi intézkedések koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma, az Operatív Törzs 6 órai ülésén döntenek arról, hogy milyen járványügyi intézkedéseket vezetnek be december 11. után, hogyan ünnepelhetjük a krácsonyt és az új évet.

A jelenlegi szigorítások december 10-ig vannak érvényben. Ma dönt a kormány arról, hogy mely intézkedések maradnak érvényben, melyeket törlik el. Orán Viktor a döntések meghozatala előtt a járványügyi szakemberekkel konzultál. A kormány szeretné, ha mindenki a megszokott módon ünnepelhetne, ám a járvány tetőzését decemberre várják.

"A hétfő reggel 6 órakor esedékes Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések, hogy mi lesz december 11. után. Az első megbeszélések alapján a professzoraink, a tudósaink és az orvosaink mereven elleneznek mindenfajta nagyobb lélegzetű enyhítést" - mondta még pénteken Orbán Viktor miniszterelnök.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a múlt hét végén, hogy az ünnepek időszakára nagy valószínűséggel speciális szabályok lépnek életbe.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.