A boncolási jegyzőkönyv alátámasztja, a 26 éves fiatalember nem volt koronavírus-fertőzött, akit majdnem egy napig a Covid-osztályon kezeltek a nyíregyházi kórházban. Amire rájöttek, hogy a fiú rosszullétét a perforált vakbele okozza, késő volt, Richárd elhunyt.

A vakbél miatt gennyes gyulladás alakult ki Richárd hashártyáján is, sőt, a fiatalember szervezetében szepszis keletkezett. Ezek a súlyos alapbetegségével együtt okozták a halálát, ugyanis Addison-kórban szenvedett, ami a mellékvesekéreg működésének idült elégtelenségét jelenti - írja a Blikk.

 A fiatalember szülei  azonban nem hagyták annyiban dolgot, meg vannak róla győződve, ha a koronavírus miatt nem vesztegetik az időt, még élne a fiúk. A vakbéllel azonnal műteni kellett volna, de nem tették, ezért ügyvédhez fordultak.

Vakbélgyulladásban hunyt el a 26 éves fiú (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

„A boncolási jegyzőkönyvvel bárkinek nehéz lesz vitatkozni, hiszen bele van írva, hogy a fiúnak perforált a vakbele, ami egy akut állapotot hozott létre a szervezetében. Úgy gondolom, nyugodtan ki lehet mondani, hogy az orvosok nem a kellő gondosság elve szerint jártak el. Én, mint a család jogi képviselője, első lépésként megkerestem a kórházat, jelenleg a biztosítóval tárgyalnak, hogy kártérítés címén milyen kompenzációt tudnak fizetni. Hasonló esetekben ez az összeg milliós nagyságrendű szokott lenni. Nagyon remélem, a kórház korrektül áll az ügyhöz és sikerül megegyeznünk" – nyilatkozta dr. Ábrahám László, Richárd családjának jogi képviselője.