Vakbélgyulladásban hunyt el egy 26 éves fiú: orvosi mulasztás történhetett

halál kórház vakbélgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boncolási jegyzőkönyv alátámasztja, a 26 éves fiatalember nem volt koronavírus-fertőzött, akit majdnem egy napig a Covid-osztályon kezeltek a nyíregyházi kórházban. Amire rájöttek, hogy a fiú rosszullétét a perforált vakbele okozza, késő volt, Richárd elhunyt.

A vakbél miatt gennyes gyulladás alakult ki Richárd hashártyáján is, sőt, a fiatalember szervezetében szepszis keletkezett. Ezek a súlyos alapbetegségével együtt okozták a halálát, ugyanis Addison-kórban szenvedett, ami a mellékvesekéreg működésének idült elégtelenségét jelenti - írja a Blikk.

A fiatalember szülei azonban nem hagyták annyiban dolgot, meg vannak róla győződve, ha a koronavírus miatt nem vesztegetik az időt, még élne a fiúk. A vakbéllel azonnal műteni kellett volna, de nem tették, ezért ügyvédhez fordultak.

Vakbélgyulladásban hunyt el a 26 éves fiú (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

„A boncolási jegyzőkönyvvel bárkinek nehéz lesz vitatkozni, hiszen bele van írva, hogy a fiúnak perforált a vakbele, ami egy akut állapotot hozott létre a szervezetében. Úgy gondolom, nyugodtan ki lehet mondani, hogy az orvosok nem a kellő gondosság elve szerint jártak el. Én, mint a család jogi képviselője, első lépésként megkerestem a kórházat, jelenleg a biztosítóval tárgyalnak, hogy kártérítés címén milyen kompenzációt tudnak fizetni. Hasonló esetekben ez az összeg milliós nagyságrendű szokott lenni. Nagyon remélem, a kórház korrektül áll az ügyhöz és sikerül megegyeznünk" – nyilatkozta dr. Ábrahám László, Richárd családjának jogi képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.