„Tíz csodás magyar táj, tíz magyar zenész és zenekar, akiket érdemes követni" - ez a Road Movie Album

Forrás: Road Movie -
megjelenés album road movie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az impozáns kiadvány 200 oldalon, előadókkal, zenekarokkal - többek között Rúzsa Magdival, a Tankcsapdával, a Bagossy Brothers Companyval vagy a Wellhelloval - közösen, járja be azokat a hazai és határon túli magyarok lakta tájakat, ahol az elmúlt másfél évben dalok és videoklipek születtek a Road Movie produkció keretében. A kiadvánnyal a Road Movie az UNICEF munkáját támogatja.

Ki hinné, hogy az ország kedvenc slágerei egy dunakanyari nyaralóban születnek? Hogy a zajos rockturnékat mátrai bringázással a legjobb kipihenni? Van, aki egy tolnai szegénysorról érkezett, és van, aki koncertek után 700 kilométert utazik az otthoni fenyvesekig, miközben az ország legnépszerűbb rockbandájának tagjai – saját bevallásuk szerint – unalmas életet élnek, ha éppen hazatérnek Debrecenbe.

A Road Movie Album virtuális ország- és világjárás, eddig ismeretlen szemszögből. A 2019 nyarától mostanáig terjedő időszakban tíz népszerű hazai zenekar és zenész mutatja be nekünk azokat a tájakat, melyekhez a legjobban kötődnek vagy valamiért fontosnak tartanak.

Road Movie Forrás: Road Movie

A Road Movie Magyarország szeretetéről szól. Ismert és kevésbé ismert tájakról, úgy ahogy azt a hozzájuk kötődő magyar zenészek és zenekarok látják" - mondja Lobenwein Norbert, a Road Movie alapítója. "Az elmúlt időszakban tíz zenekarral, tíz helyen fordultunk meg, a kirándulásainkat több tízmilliószor tekintették meg. Úgy éreztük, ezt a másfél évet egy impozáns és tartalmas albumban is érdemes megmutatni a közönségnek. A Road Movie Album egyszerre útikönyv és popkulturális interjúkötet olyan hiteles sztárokkal, művészekkel, akiket érdemes követni. Biztosra veszem, hogy sokak bakancslistájára kerülnek majd fel a zenészek által bemutatott úticélok."

Az albumban az eddigi tíz, Road Movie-dalt publikáló zenészt hat szerző, Bus István, Kiss Krisztina, Kiss Ádám, Könyves Dina és Radnai Péter interjúvolta meg. „Nagyszerű szerző- és szerkesztőgárda dolgozott az albumon, óriási szenvedéllyel. A könyv készítése is maga volt a rockandroll. Úgy gondolom, hogy aki kézbe veszi, látni és érezni fogja, mekkora szeretettel nyúlt mindenki a témához, az alanyokhoz. Igazi karácsonyi ajándék a Road Movie – számomra is" – mondja Bus István, aki nemcsak szerzője, de egyik szerkesztője is volt az albumnak.

A Road Movie alkotói egy nemes célt is kitűztek a könyv kapcsán. "Azokon a projekteken, amelyeken dolgozunk, igyekszünk felhívni a közönségünk figyelmét olyan ügyekre, amelyek mellett sokszor képesek vagyunk elmenni. Több partnerünk is van, akit szívesen segítünk - ebben az esetben a UNICEF az, aminek a tevékenységét minden egyes megvásárolt Road Movie albummal támogatjuk" - tette hozzá Lobenwein Norbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.