Bérgyilkosságot tervezett a nő, de a bérgyilkosok még őt is átverték

Forrás: Shutterstock -
vádemelés bérgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelet a Fővárosi Főügyészség egy nővel szemben, aki 70 ezer euróért bérelt fel emberölésre valakit, aki egy csaló banda tagja volt.

2017-ben határozta el a 47 éves ügyvédnő, hogy felbérel valakit unokatestvére nővérének meggyilkolására, mert a rokona párkapcsolata erősen megromlott. Az ötletét megosztotta két ismerősével is, egy 45 és egy 51 éves férfival, ám a tervét úgy mesélte el, mintha nem ő keresne bérgyilkost, hanem az unokatestvére édesapja. Magát úgy állította be, mint közbenjáró ügyvédet.

A nő két ismerőse azonban elhatározta, hogy ál-bérgyilkost keresnek, s erre bevontak egy horvát és két további magyar férfit.

A férfiak az ügyvéddel 2017 júniusában Horvátországba utaztak, ahol elsőnek a magát a "szerb bérgyilkos főnökének" kiadó, horvát társukkal, majd a az egyik további, magyar állampolgárral tárgyaltak, aki azt hitette el magáról, hogy ő a bérgyilkos.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az ügyvéd a "Papaként" bemutatkozó horvát állampolgárnak 70 ezer euró megfizetését vállalta a gyilkosság végrehajtásáért, amelyből 15 ezer eurót előlegként kellett volna megfizetnie.
A csalók a találkozókról hangfelvételt készítettek. Ezzel elsőnek az ügyvédtől kísérelték meg kicsalni az előleget, mondván, hogy a megbízás teljesítését megkezdték és ha az ügyvéd nem fizet, akkor a célponthoz fordulnak.

Mivel nem jártak eredménnyel, magát a célpontot, tehát a nő unokatestvérének élettársát keresték meg, akitől a hangfelvétel átadására hivatkozva 3500 eurót csaltak ki, a felvételt azonban nem adták át.
Az ügyészség a nővel és négy büntetett előéletű társával szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoz, egy férfival szemben, aki büntetlen előéletű, felfüggesztett szabadságvesztést, a csalással vádolt személyeknél pénzbüntetést kezdeményez - áll a közleményben.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.