Reptéri kukából halásztak ki egy 100 milliós festményt

Forrás: AFP/Fred Tanneau -
Düsseldorf festmény reptér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szelektív újrahasznosítástól mentettek meg a düsseldorfi repülőtéren egy 280 ezer eurót (kb. 98 millió forint) érő festményt, amelyet egy feledékeny üzletember hagyott a pulton becsekkoláskor.

A férfi már Tel-Avivba érkezett, amikor észrevette, hogy a német repülőtéren felejtette Yves Tanguy (1900-1955) francia szürrealista festő kartonpapírba csomagolt 40-szer 60 centiméteres festményét.
Az üzletember Izraelből elektronikus levélben kért segítséget az elhagyott műalkotás előkerítéséhez, de a repülőtéri rendőrség már sehol sem találta a pulton felejtett lapos kartondobozt.

Yves Tanguy francia szürrealista festő egyik műve Forrás: AFP/Fred Tanneau

Az utas Belgiumban élő unokaöccse személyesen utazott Düsseldorfba és segítette bővebb információval rendőrséget. Így a begyűjtött papírhulladék útját visszakövetve egy tapasztalt nyomozó találta meg az átszámítva 100 millió forintot érő festményt a repülőtéri takarítószolgálat szelektív papírgyűjtő konténerének legalján, megmentve azt a bedarálástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.