Koronavírus: ötödik napja rekordot dönt a halottak napi száma, egyelőre mégsem szigorítanak Törökországban

COVID-19 koronavírus Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törökországban az elmúlt huszonnégy órában immár ötödik napja rekordszámú beteg vesztette életét a SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzés szövődményeiben, ezúttal 226-an - közölte péntek este a török egészségügyi minisztérium.

A halálos áldozatok száma ezzel 15 977-re emelkedett. A hétfői napi adat 203, a keddi 211, a szerdai 217, a csütörtöki pedig 220 volt.

A beszámoló szerint újabb 32 106 ember szervezetében azonosították a kórokozót, amellyel az igazolt fertőzöttek száma 1 millió 780 ezer 673-ra nőtt a 83 millió lakosú országban. A mutató hetek óta 30 ezer közelében alakul, szerdán 31 712-n, csütörtökön pedig 30 402-n állt. Az egészségügyi tárca a regisztrált fertőzöttek számát, több mint négy hónap szünet után, csütörtökön ismertette először.
A pénteki jelentésben az olvasható, hogy a súlyos betegként nyilvántartottak száma alig ugyan, de tovább nőtt, 5943-ról 5952-re. A gyógyultak száma 5516-tal, 458 109-re emelkedett. A kis-ázsiai országban mostanáig csaknem 20,7 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban a november 1-jén életbe lépett szigorítások értelmében hétköznap éjszakánként, valamint a járvány tavaszi hullám óta először, a hétvégék teljes időtartama alatt kijárási korlátozás van érvényben. A rendelkezések a termelési és az ellátási láncokat, illetve egyebek mellett az egészségügyi szektort továbbra sem érintik. Hétköznap éjszakánként nem, de hétvégénte az emberek bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

A kis-ázsiai országban tavasszal - sok más szigorú rendelkezés mellett - korlátozták a tartományok közötti utazást is, a bevásárlóközpontoknak pedig be kellett zárniuk. Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján nem jelezte, hogy a tárca által létrehozott tudományos tanács újabb, esetleg még szigorúbb intézkedések bevezetését szorgalmazná.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.