Megszülettek az új rendeletek: vannak, akik mentesülnek a maszkviselés alól

Forrás: Shutterstock -
rendelet maszkviselés törvény Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során

– áll a kedden megjelent Magyar Közlönyben.

Egy másik intézkedés is bekerült, miszerint a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást.

  • Az utazási kedvezményre jogosult személyeknek a foglalkoztató által kiállított igazolással és a személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal kell igazolniuk, hogy jogosultak a kedvezményre.
  • A kedvezmény a vasúti személyszállításban a másodosztályú kocsikra érvényes, és a helyjegyre, valamint a pótjegyre is vonatkozik. Ez a rendelet 2021. február 8-án veszti a hatályát.
Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.