Egyetlen embert találtak, aki az új mutációval fertőződött meg, betiltotta az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratokat Hollandia

Hollandia Egyesült Királyság mutáció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A holland kormány felfüggesztette vasárnaptól minden, az Egyesült Királyságból érkező repülőjárat fogadását, miután Hollandiában találtak valakit, aki a koronavírusnak a szigetországban terjedő új törzsével fertőződött meg.

Az érintett légijáratokat vasárnap reggel 6 órától függesztik fel, az intézkedés egyelőre január 1-jéig lesz hatályban.

A holland lépést néhány órával azután jelentették be, hogy a brit kormány megerősítette: Londonban és Délkelet-Angliában egy az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírustörzs jelent meg.
A holland közegészségügyi hatóság (RIVM) azt javasolja, hogy a vírus ezen változatának (...) bejutását minden lehető módon akadályozzák meg, az Egyesült Királyságból érkező utasok mozgásának korlátozásával, illetve ellenőrzésével" - olvasható az egészségügyi minisztérium közleményében.
Mark Rutte miniszterelnök kabinetje ezért elővigyázatossági döntést hozott az Egyesült Királyságból érkező légijáratok betiltásáról - áll a közleményben, amely szerint a holland kormány az elkövetkező napokban az Európai Unió más tagállamaival együtt megvizsgálja további korlátozások lehetőségét.
Hollandia január közepéig zárlatot írt elő a járvány újbóli fellángolásának megfékezése érdekében, így zárva tartanak az iskolák és a nem alapvető cikkeket forgalmazó üzletek is.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.