Hóesés helyett tavaszias meleg várható karácsonykor

Forrás: Shutterstock -
eső karácsony melegedés tavaszi idő időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi hóesés helyett maximum esőre számíthatunk, méghozzá tavaszias meleggel fűszerezve.

Szerdán az ország északkeleti felén marad a borongós idő, időszakos esőkkel, záporesőkkel. A délnyugati tájakon csökken a felhőzet, és pár órás napsütés is lehet. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 5 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön, vagyi szenteste napján erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Napközben a délnyugati, késő estétől az északnyugati szél erősödik meg. 7 és 14 fok közötti enyheség lesz.

Hóesés helyett tavaszias meleg várható karácsonykor Forrás: Shutterstock

Pénteken, karácsony első napján délelőtt még borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső. Délután aztán - a viharos széllel bezúduló hidegebb levegő hatására - csökken a felhőzet, a Dunántúlon a magasabban fekvő tájakon havas eső is előfordul rövid ideig, aztán mindenhol megszűnik a csapadék. +6 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton, karácsony második napján reggel még borús lesz az ég, főleg a keleti tájakon kisebb eső, havas eső még előfordul. Később észak felől egyre többfelé süt ki a nap. Délután már csak futó hózápor lehet. Mérséklődik a reggel még erős északnyugati légmozgás. A csúcsérték mindössze 0, +5 fok között alakul.

Forrás: Köpönyeg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.