Három rendőrt lelőttek, egyet pedig megsebesítettek múlt éjjel Franciaországban

lövöldözés rendőrök családon belüli erőszak Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három rendőrt lelőttek, egyet pedig megsebesítettek keddről szerdára virradó éjjel Franciaország középső részén. Egy családon belüli erőszakhoz riasztották őket, ahol egy férfi tüzet nyitott a kiérkező rendőrökre.

A francia hatóságokat egy családon belüli erőszakhoz riasztották Franciaország középső részén, Saint-Just közelében.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek és megppróbálták megközelíteni a házat, amelyben a bántalmazott nő elrejtőzött, egy 48 éves férfi lövöldözésbe kezdett

- írja az Origo.

Az ügyészség szerint a férfi először egy rendőrt ölt meg kedden nem sokkal éjfél után, egy másikat pedig megsebessített, majd felgyújtotta a házat. Ezután a helyszínre erősítésként érkező rendőrök közül újabb kettőt lőtt le.

Saint-Just polgármestere, François Chautard tájékoztatása szerint, a hatóságok a leégett házat vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy a férfi bent égett vagy sikerült elmenekülnie.

Gérald Darmanin, belügyminiszter azóta megnevezte a három elhunyt rendőrt. Elsőként a 21 éves Brig Arno Mavelt lőtte le a férfi, majd a helyszínre érkező 41 éves Cyrille Morellel és a 37 éves Rémi Dupuis-val végzett. A negyedik rendőr a lábán sebesült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.