Ferenc pápa lemondta a szilveszteri szertartások vezetését: ez az oka

Forrás: shutterstock.com/AM113 -
szilveszter Ferenc pápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ferenc pápa helyett egy-egy bíboros vezeti a szilveszteri imádságot és az újévi misét is a Szent Péter-bazilikában, mivel az egyházfőnek isiász okozta fájdalmai vannak - közölte a szentszéki szóvivő csütörtökön.

Matteo Bruni szóvivő bejelentése szerint csütörtök délután az óévet búcsúztató vesperás-imádságot és az ezt követő Te Deum-hálaadást Giovanni Battista Re, a bíborosi testület dékánja vezeti. A péntek délelőtti misét pedig a pápa helyett Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár mutatja be a Szent Péter-bazilika főoltáránál.

Mindkét szertartást az egyházfő szokta vezetni, de a Vatikán az utolsó pillanatban lemondta Ferenc pápa részvételét. Az egyházfő jobb lábában a csípőideg gyulladt be, "fájdalmas isiászról van szó" - közölte a vatikáni szóvivő.

Forrás: shutterstock.com/AM113

Ferenc pápa január elsején délben viszont személyesen mondja el az újév első beszédét a pápai lakosztály könyvtárszobájából, amelyet a televíziókon, rádiókon és interneten keresztül egyenesben közvetítenek.

A 84 éves Ferenc pápa a 2013-as megválasztása óta most először mondott le szertartást egészségi okokra hivatkozva. A pápa az utóbbi napokban személyesen vezette az összes karácsonyi szertartást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.