Időjárás: ekkortól jön a hó és az országos fagy

Forrás: MTI/Komka Péter -
időjárás fagy hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január első hetével megérkezik a tél is: a hét második felében lehűlés és csapadék is várható. 

Vasárnap

Az erősen felhős égből eleinte a középső, majd a keleti tájakon alakul ki szórványosan eső, záporeső. Délutántól főleg a déli tájakon bukkanhat elő a nap. A hőmérséklet délután 3 és 9 fok között várható. A délkeleti szél megélénkül.

Hétfő

Borult, párás időre számíthatunk. Foltokban sűrű ködfoltok képződnek. Délkelet felől egyre többfelé ered el az eső. Délután 5-10 fok valószínű. A szél északkeletire fordul, de gyenge marad.

Kedd

Hajnalban, reggel még többfelé, délután már csak északon valószínű újabb eső, a hegyekben havas eső. A déli területeken rövid időre kisüt a nap. +7 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerda és csütörtök

Folytatódik a borongós idő. Szerdán többfelé, csütörtökön már csak néhol valószínű eső, zápor. A hegyekben már hózápor is lehet. +5 fok köré csökken a hőmérséklet.

A folytatásban

Erős lehűlés előjelei mutatkoznak, igazi téli idő alakulhat ki, reggelente országos fagyokkal, nappal is hideg idővel. Hózápor, hószállingózás szórványosan lehet - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.