A tilalom ellenére megrendezett újévi bulin százak vettek részt, ezért szigorítottak a járványügyi intézkedéseken Spanyolországban

Forrás: MTI/EPA-EFE/Manuel Burque -
illegális buli Spanyolország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több spanyol tartomány szigorított a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó óvintézkedéseken egy illegális barcelonai partit követően - jelentette az RTVE spanyol állami televízió vasárnap.

A tilalom ellenére megrendezett újévi bulin százak vettek részt Llinars del Valles iparnegyedében. A több mint negyvenórás raktárpartinak a rendőrség vetett véget. Két embert őrizetbe vettek, öt ellen nyomozást indítottak, és 214-nek rögzítették személyi adatait - írta a La Vanguardia című spanyol napilap. Spanyolországban az év nagy részében zárva tartottak a szórakozóhelyek.

Forrás: MTI/EPA-EFE/Manuel Burque

A távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályozások be nem tartásáért 1500 eurótól 600 ezer euróig (csaknem 550 ezer forinttól 219 millió forintig) terjedő pénzbírságot is kiszabhatnak a spanyol hatóságok. Nagy összegű büntetésekre azonban eddig nem nagyon volt példa.
A fertőzöttek számának emelkedésétől tartva a madridi tartományi kormányzat több településen kijárási tilalmat vezetett be. Az ottani lakosok csak munkába járás vagy orvosi ellátás miatt hagyhatják el otthonaikat.

Enrique Ruiz Escudero, a madridi tartományi vezetés egészségügyi minisztere felszólította a hatóságokat, hogy felügyeljék szigorúbban az óvintézkedések betartását.
Gibraltár régióban is több településen kijárási tilalmat vezettek be, illetve Aragón, Castilla és León lakosainak mozgásszabadságát is tovább korlátozták.
Spanyolországban eddig 1 928 265 fertőzöttje és 50 837 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.