Magyarországot újból a vörös zónába sorolta Ukrajna

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna vörös besorolás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ukrajnában az elmúlt 24 órában - épp úgy mint a megelőző napokban -, a korábbiakhoz képest jóval kevesebb, 5000 alatti új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak. Magyarországot vasárnap ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.

A vörös, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak negatív PCR-teszteredménnyel függeszthetnek fel a határidő letelte előtt - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az országban december 30-án frissítették az országok zónánkénti besorolását, de Magyarország besorolása nem változott. Hazánkat október 30-án sorolta át Ukrajna a zöldből a vörös kategóriába, és most is ebbe a kategóriába tartozunk. Ezt megelőzően csak augusztus elején volt egy hétig Magyarország idesorolva.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 4576 esettel 1 074 093-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az újabb 123 áldozattal 18 854-re. Eddig 728 865-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint hatezren, az aktív betegek száma így csaknem 1800-zal 326 374-re csökkent.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.