Lezuhanhatott az eltűnt személyszállító repülőgép: 62 ember van a fedélzetén

Forrás: Thinkstock -
repülőgép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elvesztették a kapcsolatot szombaton Indonéziában egy belföldi viszonylatban közlekedő utasszállító repülőgéppel, amelynek 62 ember van a fedélzetén.

A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing737-500 típusú gépével szűnt meg a kapcsolat négy perccel a fővárosból való felszállás után - közölte a közlekedési minisztérium a polgári légi irányítás információja alapján. A gép menetideje Pontianakig, amely Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosa, mintegy 90 perc. A gépen 56 utas, köztük gyerekek és hat főnyi személyzet tartózkodik - jelentették szombaton a hírforrások.

Később feltehetőleg az eltűnt repülőgép roncsait találták meg a Jáva-tengeren - közölte egy kutató- és mentőszolgálat egyik tisztségviselője.

A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre, amely Jakartától északra található a Jáva-tengeren. A szolgálat szóvivője hangsúlyozta: nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg.

Eközben a repülőgép eltűnésének közelében fekvő sziget több lakója arról számolt be a BBC-nek, hogy olyan tárgyakat találtak, amelyekről azt feltételezik, hogy a gépről származnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.