Kásler Miklós elmondta, meddig maradnak a járványügyi korlátozások

Forrás: Facebook/Kásler Miklós -
járvány oltás Kásler Miklós koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartaniuk az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést.

„Amikor már a járvány Magyarországon lecseng és az átoltottság kellő mértékű, legalább 50 százalék vagy afölötti, akkor meg lehet szüntetni a járványügyi intézkedéseket" - jelentette ki.

Forrás: Facebook/Kásler Miklós

Ez nagyjából 5 millió ember beoltását jelenti, de ha a 18 éven aluliakat nem számoljuk, akkor is nagyságrendileg 3,5-4 millió embert védetté kellene tenni a miniszteri számítás szerint.

Hozzátette,hogy a magyar oltási rendszer ki van dolgozva azon az alapon, hogy milyen tempóban érkezik a vakcina Magyarországra. Emlékeztetett, hogy a Pfizer-vakcina esetében az Európai Unió rendelte meg a vakcinát és osztja szét lélekarányosan, a miniszter szerint amint megkapjuk az adagokat, gyorsan beadásra kerülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.