Sokkoló képek: Hátborzongató fotókat készített a fotós

Forrás: shutterstock.com -
gyász halott hulla képek szellem sokkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglehet, hogy csalás tette gazdaggá a szellemfotóst az amerikai polgárháború idején. 

Az amerikai polgárháború idején élt egy fotós, aki a gyászoló családok elhunyt családtagjait kapta lencsevégre. William Mumler saját bevallása szerint úgy jött rá különleges képességére, hogy a saját magáról csinált portréján a 12 évvel korábban meghalt unokatestvére is rajta volt. Ő maga is meglepődött, de úgy érezte kamatoztatnia kell képességét.

kép:illusztráció Forrás: shutterstock.com

Még maga James Wallace Black is elment hozzá, aki igazi úttörő volt az amerikai fényképészet történelmében. James döbbenten látta, hogy a róla készült képen ott szerepel elhunyt édesanyja is. Kollégája minden mozdulatát szemmel tartotta ugyan, de a csalásra ő sem tudott rájönni.

A szellemfotóst idővel bíróság elé állították csalás vádjával, de bizonyítékok hiányában fel is mentették. Soha senki sem volt képes megfejteni a technikáját. Mumler a tárgyalás után örökre felhagyott a különleges tevékenységével, és halála előtt foto negatívokat is megsemmisítette.-Írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.