Több mint hatszázszor intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt a hétvégén

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés COVID-19 Maszk koronavírus intézkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 610 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes hozzátette: 535 emberrel szemben azért kellett intézkedni, mert a tízezer lakosnál nagyobb településeken megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet.

Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 18, üzletekben és bevásárlóközpontok területén pedig 57 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot.
A védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 18 964-szer kellett intézkedniük a rendőröknek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány elleni további sikeres és eredményes védekezés folytatása, az eddigi védekezési eredmények megőrzése érdekében a kormány február 1-jéig meghosszabbította a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket, így továbbra is hatályban maradnak a maszkviselésre, a kijárási korlátozásra, a közterületi magatartási szabályokra, valamint az üzletekre és a rendezvénytartásra vonatkozó szabályok.

Egyre több a szabályszegő. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.