Friss vizsgálati eredmények: ilyen most a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Forrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com -
COVID-19 NNK szennyvíz koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többnyire stagnáló a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati oldalon azt írták: 2021 első hetében a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja továbbra is stagnáló vagy enyhén csökkenő tendenciát mutat.

A kép illusztráció Forrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com


A vizsgálati eredmények alapján az első héten egyik településen sem tapasztaltak jelentős növekedést. Debrecenben, Kaposváron, Salgótarjánban és az öt Budapest környéki településen (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) csökkenő a tendencia. Szekszárdon és Szolnokon azonban továbbra is az átlagosnál magasabb az új koronavírus koncentrációja a szennyvízben - tették hozzá. Kiemelték továbbá, hogy a kedvező tendencia fenntartása érdekében továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Fontos a legalább 1,5 méteres távolság megtartása, a maszk viselése, valamint a gyakori és alapos kézmosás is - sorolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.