Viharos szél sújt le az országra csütörtökön - Itt lesz a legrosszabb a helyzet

időjárás hózápor viharos szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  Európa délkeleti tájain ciklon okoz sok helyütt felhős, esős időjárást. Felhőzetéből sokfelé hull csapadék: általában hó, délebbre havas eső, eső is. A ciklon fokozatosan kelet felé helyeződik, hátoldalán északi áramlással egyre hidegebb levegő árasztja el szárazföldünk belsejét, így a Kárpát-medence térségét is.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
Csütörtökön egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +5 fok között várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.