Kiszolgáltatott nőket kényszerített prostitúcióra egy testvérpár

Forrás: Shutterstock -
prostitúció rendőrség testvérpár Budapest Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tizenegy gyanúsítottal szemben tett javaslatot vádemelésre emberkereskedelem és kitartottság gyanúja miatt - írta a Blikk. 

A nyomozók 2018 novemberében indítottak büntetőeljárást és felszámolták azt a bűnszervezetet, amelynek tagjai összehangoltan szervezték kiszolgáltatott helyzetben lévő, főként Szabolcs megyei nők felkutatását, és kiutaztatását Németországba, ahol prostitúciós tevékenységet végeztettek velük.

2019. április 23-án nagyszabású rendőrségi műveletet hajtottak végre a gyanúsítottak lakóhelyein.

A szóban forgó bűnszervezet kilenc tagját gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, majd többen közülük hónapokon át letartóztatás alatt voltak. A németországi bordélyház üzemeltetője, B. István 35 éves budapesti férfi letartóztatását az illetékes bíróság a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartotta.

A lezárt nyomozás adatai szerint B. István 35 éves és társai egymás tevékenységét segítve 2015 óta a szervezték, irányították és felügyelték jogellenes tevékenységüket.

A beszervezett nőktől a megkeresett pénz nagy részét elvették, ráaádsul többüket bántalmazták és fenyegették is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.