Eddig négyezer magyar katona fertőződött meg koronavírussal

koronavírus Magyar Honvédség katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Honvédségnél eddig több mint 4000 katona kapta el a koronavírust. Egy tartalékos önkéntes bele is halt a betegség súlyos szövődményeibe.

Rengetegen fertőződtek meg a Magyar Honvédségnél is a koronavírussal, eddig több mint 4000 ezer betegről tudni. Szerencsére mostanra 300 aktív fertőzött van közöttük, ketten szorulnak kórházi kezelésre. Egy önkéntes viszont sajnos életét veszítette a betegség szövődményei miatt – mondta el Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit FM-ben.

Eddig 4000 magyar katona kapta el a koronavírust. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Honvédség esetében is van oltási protokoll.
„A katonaorvos a prioritás első szintje, ők kapják folyamatosan. Akik a szociális intézményekben vannak a honvédségnél, ők kapják a második ütemben, és utána természetesen a katonák között is vannak a 60 év felettiek, és olyan egészségügyi károsodással rendelkező, vagy olyan betegséggel bíró emberek, akik magas a vérnyomása, vagy cukorbetegsége van, ők majd abban a kategóriában kapják" – árulta el a miniszter.
Azok a katonák pedig akik misszióra mentek automatikusan be lesznek oltva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.